Salvador Alemany deixarà avui la presidència d’Abertis, després que l’opa d’ACS i Atlantia (vehiculada a través de la filial alemanya d’ACS, Hochtief) hagi prosperat. El consell d’administració d’Abertis es reunirà no només per rellevar Alemany, sinó també la resta de consellers que ho són en representació de Criteria-La Caixa: Marcelino Armenter, Juan José López Burniol i Susana Gallardo, a més de Carmen Godia (consellera dominical per Inversiones Autopistas). També marxaran la majoria de consellers independents. En un primer moment, els rellevaran representants de Hochtief, que és qui formalment ha presentat l’opa, i caldrà veure si hi ha nous canvis un cop ACS i Atlantia entrin en l’operació.

Així doncs, el consell d’aquest divendres escollirà un president provisional i nous consellers. En canvi, es preveu que José Aljaro segueixi com a conseller executiu-director general. Aljaro va ser nomenat després que Francisco Reynés (que era vice-president executiu i conseller delegat) assumís la presidència de Gas Natural. Salvador Alemany és president d’Abertis des del 2009 i va ser-ne conseller delegat a partir del 2003 quan es va fundar la companyia. Des del 1998 fins a la creació d’Abertis va ser conseller-director general de l’antiga Acesa.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb