La Generalitat ha demanat al govern espanyol que el confinament de la conca d’Òdena es prolongui dues setmanes més i que s’endureixi perquè la població romangui a casa, excepte en el cas dels serveis essencials. El conseller d’Interior, Miquel Buch, i la consellera de Salut, Alba Vergés, han signat un decret després de la reunió del Procicat i han dit que consideren necessari que s’apliqui aquesta mesura a l’Anoia per a contenir el brot de la Covid-19.

Segons Buch, es tracta de la segona fase de l’aïllament. El govern va decretar el confinament d’Igualada, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i Òdena la mitjanit del 13 de març. Tanmateix, la continuïtat depèn de la voluntat del govern espanyol, que sota l’estat d’alarma en té les competències. Buch ha dit que el govern havia tramès la resolució a la justícia i a la Moncloa, que ha d’autoritzar les mesures restrictives en l’àmbit laboral.

Vergés ha explicat que les mesures són dràstiques però necessàries per a fer front a l’expansió del coronavirus 2019. Al matí, ja havia dit que les dades mostraven un ‘creixement important’ dels casos de la Covid-19 i que veia el confinament ‘absolutament necessari’ per a evitar que desplaçaments des d’aquests municipis posessin en perill més llocs i més territoris.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb