Salmó marinat sobre patata, salsa de Rocafort i fonoll

VilaWeb
Neus Cuscó
08.07.2017 - 22:00

Ingredients:

Per a marinar el salmó:
1/2 kg de salmó fresc de la part del llom
1/4 kg de sucre
1/4 kg de sal
unes branquetes de fonoll
pebre negre

Per a la salsa de rocafort:
100 g formatge rocafort
1 iogurt grec

Patates Monalisa mitjanes

Elaboració:
Obrim el llom de salmó fresc pel mig, en traiem les espines i el netegem. En una safata fonda, hi barregem la sal i el sucre i en posen una capa al fons. Hi posem el salmó al damunt i el cobrim amb més barreja de sal i sucre. A sobre de tot, una mica de fonoll. Tapem la safata i la col·loquem a la nevera de vint-i-quatre hores a trenta-sis. Cada dotze hores n’hem de llevar l’aigua que deixa anar. Una vegada fora de la nevera, el netegem de sal i sucre amb aigua i l’eixuguem.

Coem les patates amb pell, en aigua i sal. Una vegada cuites (les mitjanes, es couen entre vint-i-cinc minuts i trenta) i fredes, les tallem pel mig. A sobre de cada meitat, hi posem uns talls de salmó i per sobre del salmó, salsa de rocafort i una mica de fonoll.

Fem la salsa de rocafort posant el formatge en un cassó al foc, a trossets. Quan ja s’ha desfet, hi aboquem el iogurt. Ho remenem fins que s’hagi lligat tot ben bé. Si queda massa espès, es pot aclarir amb una mica de llet.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any