S’allarga, fins al 2 de novembre, l’estada al port de Barcelona dels vaixells del Ministeri d’Interior espanyol que allotgen agents de la Guàrdia Civil i la policia espanyola, segons que han confirmat fonts del port. És la tercera vegada que s’allarga l’estada de les embarcacions Rhapsody i Moby Donada, que tenen capacitat per allotjar unes tres mil persones, aproximadament.

Els vaixells que es troben atracats al port de Barcelona hi van arribar el 20 de setembre i tenien permís que quedar-s’hi fins al 5 d’octubre. Posteriorment, en van allargar l’estada fins a l’11 d’octubre i, després, fins al 18.

El 20 de setembre també va atracar el GNVAzzurra en el Port de Tarragona, que en aquest cas ha sol·licitat permís per allargar l’atracament fins al 31 d’octubre, segons fonts del port.

El ministre d’Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, ha assegurat, en declaracions des del congrés espanyol, que el desplegament dels agents espanyols es mantindrà ‘fins que sigui necessari’ amb l’objectiu ‘de garantir els drets i llibertats de tots els catalans.’

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]