L’Ajuntament de Sagunt, per iniciativa de la delegació de Cultura, ha acordat posar o canviar el nom de trenta-tres carrers i places, segons ha acordat la junta de govern local. El delegat de Cultura, José Manuel Tarazona, ha explicat els diferents criteris que s’han seguit: ‘Hem destinat per aquests carrers i places el nom de veïns i veïnes del nostre municipi que han lluitat pels drets cívics, laborals, socials, culturals o esportius i han contribuït a la cohesió social’.

També s’ha volgut donar un reconeixement a ‘les dones i els col·lectius que han destacat en l’àmbit de la lluita política, sindical, drets socials, cívics i en la lluita per la igualtat de drets socials i de gènere i l’acció feminista’.

A més, s’ha volgut homenatjar els valencians que han contribuït ‘a la defensa dels valors democràtics contra el totalitarisme i els corrents feixistes’, com és el cas del General Vicente Rojo, Manuel Sanchis Guarner, Amado Granell, Julio Just i Guillem Agulló.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb