Sagunt a Escena: un retorn a les arrels del teatre clàssic

  • El festival programa vint-i-sis espectacles entre el Teatre Romà i Off Romà

VilaWeb
Redacció
26.07.2018 - 17:00
Actualització: 26.07.2018 - 17:29

El festival Sagunt a Escena, que enguany fa trenta-cinc anys, presenta un estiu cultural amb vint-i-sis espectacles: onze al Teatre Romà i quinze en els espais de l’Off Romà. Aquest cap de setmana n’arrenca la programació, que significa un retorn a les arrels del teatre a través dels noms propis i els mites de la dramatúrgia clàssica. Amb l’objectiu de consolidar el festival i de projectar-lo cap a fora, l’esdeveniment omplirà Sagunt i Canet d’en Berenguer (Camp de Morvedre) de teatre, dansa, música, circ, espectacles de carrer fins el 7 de setembre.

Aquest cap de setmana el Port de Sagunt acollirà la programació prèvia del festival amb els espectacles de carrer com a protagonistes. Entre més, hi haurà un muntatge del Circ Gran Fele i una obra de la companyia de circ balear A tir fix. L’obra de la companyia Passió per Sagunt, La ciutat factoria, també es podrà veure aquest cap de setmana a la Casa de la Cultura.

Però el festival s’inaugurarà oficialment el 31 de juliol a l’Off Romà. A la Glorieta de Sagunt es farà l’espectacle de carrer ‘Aigua’, coproduït per l’Institut Valencià de Cultura. El muntatge serà itinerant, perquè es podrà veure a Canet d’en Berenguer el 9 d’agost, i també a Potries, l’altra localitat que ostenta el títol de Capital Cultural Valenciana el 2018 al costat de Sagunt.

El Teatre Romà inaugurarà la programació el 1r d’agost amb Antígona, coproducció de l’Institut Valencià de Cultura i la companyia il·licitana La Ferroviària. Entre els onze espectacles programats al Teatre Romà destaquen tres grans produccions de teatre clàssic: Filotectes (3 i 4 d’agost), Les Amazones (17 i 18 d’agost) i Fedra (24 i 25 d’agost). Finalment el 2 de setembre s’hi podrà veure Èdip, l’encarregada de tancar la programació clàssica del festival. Es tracta d’una producció del Teatre Romea de Barcelona dirigida i protagonitzada per Julio Manrique.

Als diversos espais de l’Off Romà es podran veure una quinzena d’espectacles. Al Centre Cultural Mario Monreal es farà una programació amb tot de produccions valencianes en què es podran veure espectacles com ara una versió de titelles de La Celestina, a càrrec de la reconeguda companyia valenciana Bambalina Teatre Practicable (8 d’agost). També s’hi representarà l’obra sobre les migracions Els convidats, del Col·lectiu Fracassadas (15 d’agost); Classe, de Teatrencompanyia i La Medusa, o Què va passar amb Michael Jackson?, una obra sobre la fama a l’era digital, de la companyia La Teta Calba.

A més, els millors espectacles de circ s’aplegaran a la pujada al castell amb els equilibris de l’obra Ovvio, de la companyia italiana Kolektiv Lapse Cirk; Mira’t, de Circ Pànic, que ens parla acrobàticament de la condició humana, i Wake App, dels granadins Zen del Sud, que combina dansa, percussió i acrobàcies.

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any