El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, no ha descartat una declaració d’independència si es dóna l’escenari que el govern espanyol impedís físicament la votació en referèndum. Romeva ha fet aquestes declaracions al diari austríac ‘Die Presse’, on ha defensat que després del resultat de les eleccions del 27-S, ja tenen el mandat per la separació.

El conseller ha criticat que el que arriba des del govern espanyol són amenaces, queixes i blocatges, i els ha instat a que si tenen arguments convincents els posin sobre la taula. ‘Tenim la sensació que no se’ns escolta’, ha afegit. D’altra banda, ha alertat que el que passi a Catalunya afecta a tota la UE i ha rebutjat l’argument que Catalunya quedaria fora de la Unió, assegurant que sobre el que s’ha de negociar és la ‘condició d’estat’.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]