Fotografia: Ferran Egea

La Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa Argillà arriba aquest cap de setmana a Argentona. Més de setanta ceramistes de deu països –com ara Portugal, Itàlia, el Regne Unit, França, Letònia, Espanya, l’Argentina, el Marroc o Rússia exposaran la seva obra.

El país convidat, que comptarà amb una presència destacada serà Romania, un país amb una gran tradició ceramista que ha cultivat des de fa molts anys diversos estils característics i ben diferents entre ells.

Tot el cap de setmana hi haurà activitats variades, com ara tallers de ceràmica al torn i demostracions de terrissa tradicional, una acció artística de decoració en directe d’un càntir gegant (dissabte a les 17.00), exposicions al Museu del Càntir, la Casa Gòtica i el Saló de Pedra o la 14a Mostra de Cinema sobre ceràmica.

El càntir de l’any, el ‘Càntirnplora’
D’ençà que la fira Argillà Argentona començà a caminar separada de la festa major del poble, els càntirs de l’any, típics de la localitat maresmenca, són encarregats a artistes. El càntir d’enguany ha estat elaborat pels arquitectes Joan Cruanyes i Carles Bassó i és la primera vegada que té una versió doble, a triar entre dos colors, el vermell i el negre. L’obra, anomenada ‘Càntirnplora’, es basa en formes geomètriques per l’origen de l’arquitectura dels seus creadors.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb