ACN Barcelona.-El director del grup d’emissores de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha desglossat aquest divendres al matí les línies mestres de la programació d’estiu, que costarà un terç respecte la de l’any passat i la meitat que el 2016. Així, la mà dreta de Mònica Terribas a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, Roger Escapa, serà el responsable de conduir l’espai matinal durant les vacances. A la tarda serà el torn de l’Ernest Macià, que tornarà a presentar el ‘Gravetat zero’. La programació aprofitarà els continguts digitals del +iCat i comptarà amb la meitat de les hores de reemissions, ja que s’han hagut de fer “mans i mànigues” per superar la “difícil situació econòmica”, segons ha explicat el mateix director. “La graella d’estiu de Catalunya Ràdio és un miracle”, ha conclòs.

En aquest sentit, la programació d’estiu permetrà també sentir en antena el ‘Sans i estalvis’ d’Adam Martín, ‘Oxitocina’ o la sèrie de no ficció ‘Tor’ de Carles Porta. També hi haurà presència de molts continguts d’iCat i un “refregit” dels millors moments de l’any de l’APM d’una hora diària. Paral·lelament, també es recuperarà ‘En guàrdia’ i ‘Ciutat Maragda’. Finalment, Santi Carreras, farà cada dia el ‘Dies de ràdio’, que suposarà el retorn a l’emissora de “cares històriques de l’emissora”, segons ha explicat Gordillo. La programació del cap de setmana estarà protagonitzada pel programa de cultura i tendències ‘Interferències’ dirigit per Montse Virgili. Amb una tercera part del pressupost de l’any anterior, Gordillo ha assegurat que només pot “reconèixer l’excel·lent feina dels professionals emissora” per aconseguir encaixar la programació.Saül Gordillo també ha aprofitat la comissió de control de la CCMA per mostrar la seva satisfacció per les darreres dades de l’EGM, que considera que tenen a veure amb “l’aposta sostinguda els últims dos anys”. “La ràdio va lenta i demana paciència”, ha afegit. TV3 a l’estiuEl director de TV3, Vicent Sanchis, ha avançat que la televisió pública trencarà amb la “manera de fer” de l’any passat, en què TV3 no va tancar per vacances, una decisió especialment complicada si es té en compte que la competència apostarà pel Mundial. “Això agreuja una situació de per si ja complicada”, ha reblat.En aquest sentit, ha assegurat que tenen “moltes ganes, molta imaginació i ni un duro” i, per tant, pendents de l’aportació extraordinària del Govern, buscaran alternatives conscients que per l’estiu “faran tard”.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]