ACN Barcelona.-El vaixell de l’Armada Espanyola espera els permisos per poder traslladar els migrants de l’Open Arms, que es troben ara en un centre d’acollida a Lampedusa. La solució podria arribar aviat, ja que la ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, ha avançat que la UE i les autoritats italianes faran el repartiment de migrants de l’Open Arms a principis de la setmana vinent. En una entrevista a ‘La Sexta’, Robles ha assegurat que entre dilluns i dimecres es farà el repartiment dels migrants. D’altra banda, segons ha denunciat l’alcalde de Lampedusa a les xarxes, l’Audaz, el buc de l’Armada, no té permís per a entrar al port.

Salvatore Martello critica que tot i que el vaixell de l’Armada està davant del port i que Espanya està disposada a traslladar una part dels migrants al país, ara no s’autoritza el seu trasllat. A més, alerta que els migrants es troben al centre d’acollida de l’illa, que està “sobrecarregat”. Segons la seva versió, pot allotjar 96 persones i ara n’hi hauria uns 200. L’alcalde qüestiona si aquesta situació es deu a un defecte de comunicació o en una voluntat de crear tensió a l’illa.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.