El portaveu de la CUP al parlament, Carles Riera, ha assegurat que l’ex-diputada Anna Gabriel, actualment exiliada a Suïssa, seria una ‘opció excel·lent’ si el partit s’acaba presentant a les eleccions europees del maig vinent. Tanmateix, Riera ha assegurat que la CUP encara no ha parlat sobre possibles candidats perquè el consell polític debatrà aquest dissabte si el partit concorre als comicis.

‘De moment encara no hem arribat a aquest punt. No s’ha parlat de candidates, ni tan sols s’ha parlat de coalicions. Estem en un pas previ, hem de decidir si no s’hi va com sempre o si, ateses les circumstàncies polítiques, hi anem’, ha dit en una entrevista a ‘Els Matins de TV3’.

En cas que la CUP acabi decidint de participar en les eleccions, el portaveu ha declarat que ‘òbviament que Anna Gabriel seria una excel·lent opció.’ En aquest sentit, ha afirmat que l’ex-diputada ‘està a disposició del moviment. És una persona molt lleial i disciplinada. Si no es va a les eleccions, ella seguirà fent l’excel·lent feina que està fent en l’àmbit internacional.’

Repreguntat per si Gabriel està disposada a anar al Parlament Europeu, Riera ha contestat que ‘està disposada a anar-hi tan si ha d’encapçalar la llista com si no. En aquest sentit és una persona absolutament transparent.’

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb