La revetlla de Sant Joan és la nit més complicada per als serveis d’emergència de tot el país. Tanmateix, enguany, tot i la situació de sequera extrema, el còctel de petards i fogueres no ha deixat incidències greus.

 

 

Al Principat, fins a les vuit del matí, el 112 ha rebut 3.902 trucades, la majoria de les quals localitzades a Barcelona i l’àrea metropolitana. Les incidències denunciades han estat sobretot focs a la via pública –contenidors i matolls– i molèsties relacionades amb la música el soroll. De totes maneres, els bombers han hagut d’intervenir en un incendi forestal a Plans de Sió (la Segarra), que ha cremat vuit hectàrees.

Els hospitals i els Centres d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) han atès 243 persones. Han registrat 112 cremades lleus i 9 de greus i 67 traumatismes i amputacions. A més hi ha hagut 57 visites a urgències per lesions oculars.

Com cada any, Barcelona s’ha despertat amb les platges plenes de deixalles després d’haver-hi celebrat la revetlla 60.000 persones. Els serveis de neteja les han retirades abans de dos quarts de deu del matí.

Al País Valencià, el GVA ha informat de diversos incendis que els bombers han pogut extingir de manera gairebé immediata. A València, un foc ha afectat el parc natural de l’Albufera. De tota manera, abans de mitjanit, les dotacions de bombers ja se’n van retirar. Anit, el GVA va reforçar un 25% el personal per atendre trucades d’emergència.

D’altra banda, la policia espanyola ha detingut a vuit persones a València, entre les quals set van ser per furts lleus i una altra per no tenir els papers de residència en vigor. Els serveis mèdics han atès a 114 persones per patologies com ara intoxicacions etíliques i cremades.

A les Illes, el 112 no ha reportat incidències importants. De fet, l’únic problema rellevant ha estat a la mar, on s’ha incendiat un veler de vint-i-vuit metres. Salvament Marítim ha salvat els quatre tripulants i ha remolcat l’embarcació fins al Toro, on s’han extingit les flames.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.