Òmnium va penjar una gran pancarta a favor dels presos polítics a la plaça de Catalunya. Concretament, a la façana de l’edifici que fa cantonada amb la Rambla de Catalunya. Amb aquesta acció, l’entitat volia fer visible la situació dels empresonats durant el Mobile World Congress que comença la setmana que ve. La pancarta feia 28×3 metres i estava escrita en anglès: Free Political Prisioners. Fortes pressions polítiques han forçat a retirar-la.

L’empresa que té llogada la planta on s’exposava la pancarta, Diesel, ha rebut pressions a la seu matriu a Itàlia. I aquesta ha demanat a la delegació de Barcelona que es retirés la pancarta. Òmnium l’ha retirada després d’haver rebut la petició dels llogaters.

Ahir, el president del grup municipal del PP, Alberto Fernández, va demanar a la batllessa Ada Colau que obligués a retirar-la. Segons el dirigent del PP, la pancarta incomplia ‘de manera flagrant l’ordenança de paisatge urbà de Barcelona, entre altres coses’. Fernández també va demanar que s’investigués si els promotors de l’acció tenien permisos de l’ajuntament i, en cas contrari, que fossin identificats i sancionats per haver incomplert l’ordenança municipal. A més, va acusar Colau de ser ‘cooperadora necessària’ de l’independentisme.

Més informació: 
L’independentisme aprofita el Mobile World Congress per denunciar la repressió 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]