“Imatges d’una altra època”: gran impacte internacional del concert del Sant Jordi

  • Ampli ressò en la premsa internacional de la prova pilot que ahir va agrupar cinc mil persones en un concert per primera vegada des del començament de la pandèmia

VilaWeb
Redacció
28.03.2021 - 13:24
Actualització: 28.03.2021 - 19:39

Ampli ressò a la premsa internacional de la prova pilot que ahir va agrupar cinc mil persones en un concert per primera vegada des de l’inici de la pandèmia, no tan sols al país sinó arreu d’Europa. Cinc mil assistents privilegiats van poder seguir les cançons de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi sense haver de mantenir la distància de seguretat, atès que havien superat una prova d’antígens i portaven una màscara FFP2 lliurada per l’organització. Ja ho va dir el cantant del grup, Santi Balmes, durant el concert: “Avui tot el món ens mira. Havia de ser una ciutat com Barcelona que fes això, no? Això és increïble.” I és que la premsa d’arreu del món ha explicat el concert com la gran esperança de la música en viu al món.

El diari francès Le Monde destaca que “els promotors volien esbrinar com viure amb covid i organitzar concerts de manera totalment segura”, i descriu que “les imatges d’una banda de rock tocant davant cinc mil espectadors a la mateixa sala, sense distància de seguretat, són meravelloses i sembla que vinguin d’una altra època”. “Barcelona es va traslladar a l’època pre-pandèmica”, diu la notícia. La cadena nord-americana CBS també parla d’un “ambient pre-pandèmic” i recull les impressions d’alguns participants que se sentien “com en una bombolla”. L’enfocament temporal és diferent per a Bloomberg, que considera les imatges “un cop d’ull a com serà la música post-pandèmica” i expressa la transcendència del concert amb una frase del cantant Santi Balmes: “No us traieu la màscara, perquè l’èxit de la música en directe arreu d’Europa depèn d’aquest concert.”

Altres mitjans, com ara Irish Times i Al Jazeera, el principal mitjà de comunicació del món àrab, es fixen en l’emoció dels assistents al concert i van encara més enllà: “En escenes surrealistes al cap d’un any de distanciament social, els aficionats van ballar a prop els uns dels altres, però la mar de rostres coberts amb màscares mostrava que la normalitat total encara no s’ha restablert”, fa la crònica. El diari britànic The Sun detalla les condicions de seguretat, però apunta que les imatges del concert “són alienes als britànics, que encara somien a barrejar-se en espais interiors amb els seus éssers estimats”. I l’alemany Die Welt titlla la prova de “gran èxit” i en destaca la supervisió científica.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any