El creuer Viking Sky ja ha arribat a terra després de quedar-se a la deriva a dos quilòmetres de la costa a Møre og Romsdal, una zona molt rocallosa prop de Molde (Noruega). Ahir el vaixell va experimentar problemes amb els motors i el capità va requerir l’ajuda dels guardacostes per evacuar les 1.400 persones que són a bord. Les imatges des de l’interior del creuer mostren la violència de l’estat del mar i la urgència del rescat.

Cinc helicòpters, que poden transportar entre quinze i vint persones, han començat l’operació de rescat. Fins ara unes 400 persones ja han estat traslladades a terra ferma. Segons la policia, disset han estat portades a l’hospital. Aquest matí, diversos operaris han aconseguit arreglar tres dels quatre motors averiats, fet que ha permès estabilitzar l’embarcació.

‘Mai havia vist res tan espantós’, ha declarat Janet Jacob, una passatgera, a la televisió pública noruega. ‘Vaig començar a resar. Vaig resar per la seguretat de tothom. El viatge en l’helicòpter ha estat terrible. El vent era fort com un tornado’, ha afegit.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.