La plataforma Pícnic per la República difon a les seves xarxes socials una rèplica del cercador d’empreses de la campanya Consum estratègic de l’ANC, tancada per ordre judicial com a mesura cautelar demanada per Foment del Treball. Consum Estratègic té l’objectiu ‘d’enfortir una economia catalana molt més deslligada de les pressions polítiques’ i d’incentivar que s’abandonés el consum d’aquelles ‘empreses de tipus oligopolístic’ que havien ‘participat obertament en la campanya de la por’ contra l’independentisme. L’adreça de la nova pàgina web és consumeticcatala.com i s’hi pot trobar el mateix contingut que hi havia a l’original.

Fonts de l’ANC es desmarquen de la rèplica i es limiten a dir que ‘algú l’ha copiat’, ja que ells van obeir les mesures cautelars amb la previsió de guanyar el judici per la demanda de Foment per competència deslleial.

No és el primer cop que es repliquen pàgines webs vinculades a l’independentisme tancades per ordre judicial. Durant la tardor de 2017 la justícia espanyola va ordenar la clausura del web del referèndum, de l’ANC, d’Òmnium i d’Empaperem.cat, però van aparèixer rèpliques de les pàgines amb l’objectiu de burlar la censura. Més recentment també s’ha tancat la pàgina web del Tsunami Democràtic, que ha trobat en el seu canal de Telegram la via de comunicació més directa amb la població.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb