baños reguant sancio vox

Els ex-diputats de la CUP Eulàlia Reguant i Antonio Baños estan citats a declarar al jutjat d’instrucció 10 de Madrid per la negativa a respondre a Vox en sengles compareixences com a testimonis al Tribunal Suprem espanyol durant el judici contra el procés. Se’ls acusa de desobediència. Reguant ho farà avui, mentre que Baños declararà el 18 de març per videoconferència. La CUP ha convocat una concentració de suport a les 11.00 a la Plaza Castilla de Madrid amb entitats i partits polítics.

Reguant i Baños al·legaran que no van respondre a l’extrema dret per objecció de consciència perquè consideren que Vox és una formació obertament masclista i xenòfoba i perquè no es podia ‘normalitzar la presència de l’extrema dreta en un judici discutible i de caràcter polític’.

Segons l’article 556 del codi penal espanyol, la desobediència greu a l’autoritat pot castigar-se amb penes de presó d’entre tres mesos a un any –que no implicarien l’empresonament, però sí que una condemna seria un antecedent penal– i una multa d’entre sis i divuit mesos. El jutge Manuel Marchena ja els va multar amb 2.500 euros, sufragades amb la Caixa de Solidaritat.

Us oferim les breus declaracions de Baños i Reguant al Suprem.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb