Ingredients:
4 talls de rap grossos
1 quilo de pèsols de la floreta
6 carxofes
2 cebes tendres
6 alls tendres
oli, sal, pebre negre i safrà
una mica de farina
vi blanc
unes gotes de llimona
mig litre de brou de verdura o fumet (fet amb les espines i les pells del rap)

Elaboració:
Netegem les carxofes i les tallem en quatre trossos. Les posem una estoneta amb aigua i sal. Les escorrem, les enfarinem i les fregim amb oli en una parella.

Desgranem els pèsols i els reservem.

Salem el rap i li posem unes gotes de llimona. L’enfarinem, el fregim i el reservem.

Posem oli en una cassola, sofregim la ceba tendra i els alls tendres, tot tallat petit. A mig sofregir, hi aboquem una copa de vi blanc. Uns minuts després, hi afegim el brou o el fumet. Hi afegim els pèsols desgranats, uns brins de safrà i ho salpebrem. Ho fem coure uns vint minuts.

Quan els pèsols siguin cuits, hi afegim els talls de rap i les carxofes. Deixem fer una mica més de xup-xup i el plat ja serà fet.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb