Ingredients:
(per a quatre persones)
8 talls de rap
12 carxofes
16 cirerols (tomàquets cherry)
12 gambes
oli, sal, pebre i llimona

Per a la salsa:
4 nyores
1 llesca de pa fregit
2 alls
50 g d’avellanes
2 tomacons
una mica de vinagre, sal
pebre negre, oli

Elaboració:
Netegem el rap, el salpebrem i li tirem un raig de llimona.

Pelem les carxofes, les partim per la meitat i les fem bullir tres o quatre minuts. Les escorrem i reservem.

Salem els cirerols sencers i els reservem.

Posem la planxa a escalfar i quan estigui calenta, posem les carxofes a coure i tot seguit els tomàquets cirerols. Quan estiguin cuits, els retirem i coem el rap. Al final, posem a la planxa les gambes salades.

Emplatem col·locant bé el rap, les carxofes, els tomàquets i finalment les gambes.

Ho acompanyem amb una salsa a l’estil del romesco.

Per a fer la salsa:
Tindrem les nyores en remull amb aigua calenta.

Agafem els alls i els tomàquets, els emboliquem amb paper d’alumini i els coem al forn. I un cop cuits, els traiem la pell.

En un bol, posem la polpa de les nyores, els alls i els tomàquets, el pa fregit, les avellanes, un raig de vinagre, sal, una mica de pebre negre i un bon raig d’oli d’oliva. Ho passarem pel túrmix fins que quedi ben triturat. La salsa ha de quedar espessa.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb