Ingredients:
(per a quatre persones)
8 talls de rap
12 carxofes
16 cirerols (tomàquets cherry)
12 gambes
oli, sal, pebre i llimona

Per a la salsa:
4 nyores
1 llesca de pa fregit
2 alls
50 g d’avellanes
2 tomacons
una mica de vinagre, sal
pebre negre, oli

Elaboració:
Netegem el rap, el salpebrem i li tirem un raig de llimona.

Pelem les carxofes, les partim per la meitat i les fem bullir tres o quatre minuts. Les escorrem i reservem.

Salem els cirerols sencers i els reservem.

Posem la planxa a escalfar i quan estigui calenta, posem les carxofes a coure i tot seguit els tomàquets cirerols. Quan estiguin cuits, els retirem i coem el rap. Al final, posem a la planxa les gambes salades.

Emplatem col·locant bé el rap, les carxofes, els tomàquets i finalment les gambes.

Ho acompanyem amb una salsa a l’estil del romesco.

Per a fer la salsa:
Tindrem les nyores en remull amb aigua calenta.

Agafem els alls i els tomàquets, els emboliquem amb paper d’alumini i els coem al forn. I un cop cuits, els traiem la pell.

En un bol, posem la polpa de les nyores, els alls i els tomàquets, el pa fregit, les avellanes, un raig de vinagre, sal, una mica de pebre negre i un bon raig d’oli d’oliva. Ho passarem pel túrmix fins que quedi ben triturat. La salsa ha de quedar espessa.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb