Ingredients:
(per a 4 persones)
4 pomes Golden
50 g de mantega
100 g de sucre roig
1 copeta de conyac
50 g d’avellanes, nou i ametlles torrades
2 cullerades de melmelada
un got d’aigua

Elaboració:
Tallem la part de dalt de les pomes i en buidem el cor.

Les enfornem en una plata d’anar al forn.

Farcim cadascuna amb una mica de mantega, un grapat de fruits secs una mica picats, una mica de conyac i una cullerada de sucre roig. Les tapem amb la part de dalt.

Afegim un got d’aigua a la safata.

Les enfornem uns tres quarts d’hora, a 180°. Si cal, hi afegim una mica més d’aigua.

Les traiem de la safata. El suc que resta el barregem amb un parell de cullerades de melmelada (la que tinguem). I la tirem per sobre de les pomes.

Quan siguin fredes, ja les podrem servir, tot i que hi ha qui se les prefereix menjar tèbies.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb