Ingredients:
1 escórpora de 600 g
250 g de nata
250 g de salsa de tomàquet
6 ous
fulles d’enciam variades
un grapat de cuetes de gamba cuites
uns quants cirerols (tomàquets cherry)
sal, oli i pebre

Per al brou:
cap i espines de l’escórpora
1 pastanaga
1 porro
una mica de julivert
1 got de vi blanc
sal

Per a la salsa rosa:
maionesa
quètxup
suc de llimona
mostassa
una mica de conyac (opcional)
pebre negre
dues cullerades de iogurt natural (o nata)

Elaboració:
Comencem fent el brou: en una cassola posem aigua, el cap i les espines de l’escórpora i les verdures. Ho fem bullir un quart d’hora. Tres minuts abans de tancar el foc, afegim la carn de l’escórpora, neta d’espines i pell.

En un bol, posem la carn de l’escórpora, la nata, el tomàquet i els ous. Ho passem tot pel túrmix, sense que es trenqui gaire.

Untem de mantega i pa ratllat un motlle d’anar al forn. L’omplim amb la pasta d’escórpora i el posem al bany maria una hora, a 170 graus. Quan l’escuradents surt net, ja és cuit.

Deixem refredar el pastís del tot. El desemmotllem i el posem en una plata. Per sobre hi aboquem la salsa rosa. Guarnim el pastís amb els cirerols i les gambetes, i les fulles d’enciam pel voltant. Es pot acompanyar amb unes torradetes.

Pastis d’escórpora.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb