Recepta: musclos farcits

  • Una proposta que tant serveix d’aperitiu com de primer plat

VilaWeb
Neus Cuscó
05.05.2018 - 22:00

Ingredients:
—1 kg de musclos grossos
—1 got de vi blanc
—1 fulla de llorer

Per al farcit:
—2 grans d’all
—1 ceba grossa
—mig pebrot vermell
—mig pebrot verd
—un grapat de cuetes de gamba
—2 branquetes de julivert
—1/4 l de llet
—1/4 l d’aigua dels musclos (que la reservarem)
—3 cullerades de farina blanca
—sal

Per a l’arrebossat:
farina blanca
—pa ratllat
—2 ous
—oli abundant

Elaboració:
Netegem els musclos (amb un raspall freguem les cloques).

Posem els musclos en una cassola, sense aigua, amb una fulla de llorer. La tapem. Quan els musclos s’obren, hi afegim el vi. Apaguem el foc i els deixem reposar uns deu minuts.

Després, buidem els musclos, guardem la carn, les cloques i també l’aigua, que la colarem.

Posem una paella al foc amb una mica d’oli i sofregim els alls tallats a rodanxes. Després hi afegim la ceba tallada ben petita i, tot seguit, els pebrots, també tallats ben petits i ho sofregim a poc a poc. Quan tot sigui cuit, hi afegim tres cullerades de farina blanca i anem remenant perquè es cogui. Aboquem un quart de litre de l’aigua dels musclos i després la llet. Remenem i anem fent una beixamel. Mentre remenem, hi afegim la carn dels musclos tallada petita i les cues de gamba també tallades petites. Remenem fins que agafi consistència. Ho deixem refredar de quatre a cinc hores.

Farcim les closques. Tot seguit, les arrebossem per la banda del farcit: primer amb farina blanca, després ou batut i finalment pa ratllat.

Aleshores, en una paella amb oli abundant, fregim els musclos de cap per avall, pel farcit. Els col·loquem en paper absorbent per treure l’oli sobrer i ja els podem posar en una safata per a servir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any