Les primeres obres cinematogràfiques de diversos autors són les estrelles del REC, el Festival Internacional de Cinema de Tarragona, que del 3 al 8 de desembre projectarà una quarantena de films. El certamen, a banda dels films de la secció Opera Prima, n’estrenarà uns quants més, entre els quals alguns de nominats als Oscar. 

Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

La voluntat del festival és de presentar films que no es puguin veure a la zona, per poder-los oferir al públic i fer el certamen més singular. A més, la secció Emergències vol posar el focus sobre diverses preocupacions i desigualtats que han emergit en el món contemporani. Sota aquest paraigua, es podran veure films com Parasite (6 de desembre), un èxit internacional que narra les històries de dues famílies de Corea del Sud; Les Misérables (7 de desembre), una mena de versió contemporània de l’obra magna de Víctor Hugo dirigida per Ladj Ly, i O que arde (5 de desembre), que narra els incendis de Galícia amb una visió molt particular. 

Pel que fa als films de la secció Opera Prima, hi destaca La innocència, un retrat de Lucía Alemany sobre l’avortament en menors d’edat, amb Laia Marull i Sergi López. Alemany serà al festival el 6 de desembre per presentar-hi l’obra. Al REC, també s’hi ha estrenat el film Cuerdas, del director tarragoní José Luis Montesinos, un enjòlit amb reminiscències de l’univers de Stephen King. En l’àmbit internacional, destaca l’estrena de System crasher (7 de desembre), el film candidat d’Alemanya als Oscar, que explica la història d’una nena que no pot viure amb la seva mare i va passant de casa d’acollida en casa d’acollida. 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.