El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ja ha decidit substitut per a Jorge Moragas com a cap de gabinet de presidència. En el consell de ministres de divendres vinent, proposarà el nomenament de José Luís Ayllón Manso que, des del 2011, és secretari d’Estat de relacions amb les Corts.

Novament, Rajoy situa un català com a la seva mà dreta. Barceloní de 47 anys, Ayllón és llicenciat en Dret i ha treballat al sector financer. Va ser president de Noves Generacions del PP a Catalunya i secretari nacional de comunicació del PP. També va formar part del gabinet del president del govern espanyol l’any 2001 –durant la presidència de José María Aznar– i ha estat diputat pel PP en diverses legislatures.

El relleu es produeix després que Moragas anunciés que abandonava el càrrec just l’endemà de les eleccions del 21-D en què el PP va obtenir el pitjor resultats de la seva història a Catalunya. Diplomàtic de professió, ocuparà a partir d’ara el càrrec d’ambaixador de l’estat espanyol davant l’ONU a Nova York.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb