El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha parlat per primera vegada des de l’1-O dient que ‘la solució’ passa per ‘tornar aviat a la legalitat’ i perquè el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, renunciï a la declaració d’independècia. Hi ha afegit una amenaça, dient que si Puigdemont s’hi avé ’s’evitaran mals majors’.

Rajoy ha declarat que ‘no ens podem asseure a la mateixa taula amb qui no reconeix ni la Constitució ni les lleis.’

‘Ho demanen els editorials dels mitjans de comunicació, els empresaris, els sindicats i milions de catalans i espanyols’, ha manifestat. En aquest sentit, demana a la Generalitat que no segueixi per la via de la DUI.

El president espanyol considera que aquesta és ‘la millor solució’ al conflicte a Catalunya i que és la que demana ‘tota la societat’. ‘Totes les persones i governants que, pel seu compte i risc, han volgut liquidar la llei han de tornar a la legalitat i això passa per suprimir el projecte de la declaració unilateral i complir amb els preceptes legals com fan tots els ciutadans’, ha valorat.

 Ho ha dit en una entrevista a l’agència Efe, el mateix dia que el coordinador del seu partit, el PP, Fernando Martínez-Maíllo, ha tancat la porta a qualsevol mesura de mediació i considera que és una ‘estratègia de manipulació de l’independentisme’. Maíllo diu que no hi pot haver ‘cap mena de mediació’

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.