ACN Xàtiva.-Cinc anys després del seu darrer concert, el cantant Raimon ha tornat a cantar al Gran Teatre de Xàtiva (Costera), la seva ciutat. Aquesta vegada ha estat diferent. Si el 2010, davant la manca de suport institucional, va haver de llogar el teatre per al recital amb motiu del 50è aniversari de la cançó ‘Al Vent’ ara és l’Ajuntament de Xàtiva qui ha col•laborat en l’organització dels dos concerts que commemoren el nomenament de Fill Predilecte de la ciutat. Com aleshores, la fidelitat del públic xativí continua i en poc temps s’han tornat a exhaurir totes les localitats per a dos recitals que porten com a títol el significatiu ‘Raimon retorna a Xàtiva’.

El passat 9 d’octubre en ser-li concedida l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana, Raimon manifestava no comprendre l “hostilitat institucional” que ha rebut al llarg dels darrers 20 anys. Aquesta manca de suport es manifestava així mateix al seu poble, Xàtiva, que ara amb el canvi de govern municipal, es troba immers en un programa de desgreuge vers Raimon que té va tenir el seu punt culminant amb l’acte d’aquest dijous al Gran Teatre en el qual es va glosar el cantant després de concedir-li la medalla de Fill Predilecte. “No sé sóc si sóc fill predilecte de Xàtiva i el que sé és que sóc fill i que Xàtiva és predilecta al meu cor”, manifestava. Aquesta predilecció ha estat corresposta pel públic aquest divendres amb un Gran Teatre ple per escoltar de nou cantar un dels seus fills més cèlebres. Acompanyat d’un quartet amb dues guitarres, corda i vent, Raimon ha iniciat el concert amb ‘A l’estiu quan són les 9’ del seu darrer àlbum, ‘Punxa de temps’. El cantant ha estructurat el seu recital en dues part amb descans. Al llarg del concert ha anat repassant bona part de les seves cançons d’amor i de lluita, algunes d’especial significació en aquesta jornada, com ‘Molt lluny’, de la qual ha dit que li costava interpretar-la a Xàtiva, ‘Andreu, amic’, ‘Veles et vents’, ‘He passejat per Valencià sol’, ‘Al meu país la pluja’, La nit’, o les emblemàtiques ‘Diguem no’ o Al Vent’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb