El president de la Generalitat, Quim Torra, avui la taula de partits i entitats independentistes al Palau de la Generalitat. El propòsit és de traslladar-los el contingut de la reunió que va tenir amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el 6 de febrer. Aquests darrers dies el govern havia expressat la voluntat que aquesta trobada es fes lluny dels focus mediàtics i de la pressió, per això no ha estat convocada públicament.

Torra defensa en aquesta taula de partits i entitats la necessitat d’exigir la figura d’un mediador internacional en la taula de negociació entre els governs. Una taula que va dir el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’hauria de reunir per primera vegada abans no acabi aquest mes de febrer.

La figura del mediador és motiu de discòrdia entre Junts per Catalunya i ERC; si els primers el consideren un requisit imprescindible per a poder certificar la voluntat real de negociació del govern espanyol, per als segons és prescindibe i no pot esdevenir ‘una escusa’ per evitar que es posi en marxa la taula entre governs.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb