El president de la Generalitat, Quim Torra, ha tornat a trucar al president espanyol, Pedro Sánchez, però per quart dia consecutiu Sánchez no hi ha volgut parlar. I vista la reiteració d’aquesta negativa, Torra ha comparegut després de la reunió del consell executiu d’avui per presentar un acord de govern en què convida Sánchez a començar un diàleg sense condicions en què cada part exposi els camins per a la resolució del conflicte, i en el qual el govern defensarà l’exercici del dret d’autodeterminació.

Així ho ha explicat Torra en la compareixença que ha fet aquest migdia a palau. I ha reiterat que el govern ‘condemna la violència, que el moviment independentista no és violent’, ha fet ‘una crida a la serenitat, a la determinació, al civisme i a la no-violència’ i ha reivindicat ‘l’exercici dels drets fonamentals com la llibertat de reunió i d’expressió’.

I també ha dit que havia demanat al conseller Miquel Buch que hi hagués una investigació interna als Mossos per a examinar els casos d’actuacions desproporcionades i que se’n depuressin responsabilitats.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.