El president de la Generalitat, Quim Torra, viatjarà aquest cap de setmana als EUA per participar dilluns al Martin Luther King Institute en una missió empresarial, acompanyat per la consellera d’Empresa, Àngels Chacón. El director fundador del Martin Luther King Institute, Clayborne Carson, ha convidat el president a impartir una classe conjunta a la Universitat de Stanford al vespre –hora catalana. Més tard, Torra farà una conferència al The Martin Luther Kink Jr. Research and Education Institute.

Ara fa quatre mesos de la polèmica sobre Carson, que va denunciar que El Confidencial havia tergiversat unes declaracions seves segons les quals no li agradava que Torra comparés la lluita no violenta de l’independentisme amb el moviment de Martin Luther King. En un apunt al seu bloc, Carson va dir que se sentia ‘sorprès i afectat’ per la manipulació.

El director de l’Institut Luther King denuncia com la premsa espanyola ha manipulat les seves paraules sobre Catalunya 

Torra també aprofitarà el viatge per a una missió empresarial i econòmica acompanyant Chacón. El viatge oficial començarà diumenge al vespre –matinada, hora catalana– amb un sopar a San Francisco amb directius catalans d’empreses nord-americanes. Després dels actes acadèmics de dilluns i de la visita al Martin Luther King Institute, el president passarà el dimarts a Silicon Valley, on visitarà diverses empreses, sobretot de l’àmbit tecnològic, i farà una reunió de treball amb els directius d’algunes companyies del sector dels videojocs.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb