ACN Barcelona.-El nou Secretariat Nacional de la CUP ja té nous portaveus. Un cop renovat l’òrgan directiu de la formació anticapitalista, els seus membres han decidit que les seves cares visibles i els que donaran veu a les seves decisions i opinions seran dos, i que el paper recaigui en un nom ben conegut i en un altre provinent del món local. Es tracta de l’exdiputat Quim Arrufat, que va ser un dels portaveus més actius del grup parlamentari durant la darrera legislatura, i de l’actual líder de la CUP a Sant Cugat i cap de l’oposició a l’Ajuntament, Núria Gibert. Tots dos han assumit ja el càrrec i desenvoluparan les funcions que els hi pertoquen des d’ara mateix.

Núria Gibert, va néixer a Barcelona el 1984, va estudiar Folosofia i és una de les artífex que la CUP es van convertís en la segona força de Sant Cugat en les últimes eleccions municipals, deixant enrere així al PPC. De Gibert asseguren que no està lligada en cap de les polèmiques famílies internes de la CUP, i que té bones relacions amb altres formacions de l’entorn independentista com ara Procés Constituent. Milita a les organitzacions de l’esquerra independentista Arran i Alternativa Estel. L’altre portaveu del Secretariat és més conegut per l’opinió pública catalana. Quim Arrufat va néixer a la Seu d’Urgell el 1982, i va ser un dels tres diputats de la CUP en la primera legislatura que els anticapitalites van entrar al Parlament. Des d’allà va exercir pràcticament cada dimarts de portaveu de la formació i va intervenir al Ple en nombroses ocasions. En el procés de renovació dels òrgans de la CUP, va ser un dels que va aconseguir tancar la llista de consens per renovar el secretariat. Anteriorment, havia estat regidor a Vilanova i la Geltrú.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb