Dotze ciutadans que TV3 va presentar com a ‘anònims’ van ser els encarregats d’entrevistar ahir al vespre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al programa ‘Jo pregunto’. Mentre s’emetia el programa, a les xarxes, de mica en mica van anar transcendint els perfils d’alguns entrevistadors, cosa que va suscitar una certa polèmica perquè TV3 havia omès detalls polítics importants sobre gairebé tots els qui feien les preguntes.

VilaWeb ha recollit la informació que se sap de tots els participants per contextualitzar periodísticament el contingut del programa.

lluiscano

Lluís Cano, de 35 anys, és director d’escola i va encapçalar la llista d’ICV a les eleccions municipals del 2015 a Manresa. No va obtenir representació.

teresafuentelsaz

Maria Teresa Fuentelsaz, de 60 anys, és metgessa a l’hospital de Bellvitge i presidenta del sector d’Hospitals ICS del sindicat Metges de Catalunya, tal com s’informa a la seva web.

penacho

María Carmen Penacho, de 81 any, és una bibliotecària jubilada de Barcelona i membre de Societat Civil Catalana tal com mostra aquest comunicat de premsa, que es refereix a ella com a ‘companya’.

margaridasellares

Margarida Sellarès, de 51 any, és funcionària de la Generalitat i ha participat en diversos actes de l’ANC. Tal com explica en aquest reportatge del Punt Avui, ha col·laborat de voluntària en les últimes diades.

joangil

Joan Gil, de 28 anys, és politòleg i columnista en diversos mitjans, i membre de la plataforma independentista Ara o Mai.

andreuagredano

Andreu Agredano, de 24 anys, és un jove desocupat de Reus que havia format part d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) al Baix Camp.

josepmila

Josep Milà, de 61 any, és arquitecte, de Rubí. Director de l’àrea de Serveis Territorials de l’Ajuntament de Rubí.

leirefernandez

Leire Fernández, de 19 anys, estudiant de Filologia Hispànica.

adamaboiro

Adama Boiro, mediadora sòcio-cultural de Girona.

teofil

Teòfil Camí, de 48 anys, és propietari de l’empresa ramadera Urgesneda. Membre del sindicat Unió de Pagesos.

francisca

Francisca Jiménez, de 55 anys, és propietària d’un bar a Sant Adrià de Besòs.

joseantoniomoran

José Antonio Morán, de 48 anys, és treballador de l’empresa Delphi.

 

El procés de selecció es va fer entre dues-centes persones que havien respost a la crida de TV3 a internet per entrevistar Puigdemont. La cadena va organitzar uns debats previs a la Facultat de Medicina de Barcelona, on cadascú va exposar les seves preocupacions i la seva motivació per a entrevistar Carles Puigdemont. Al final del debat tots ells es van votar davant de notari i els dotze que van rebre més suport van poder participar ahir en el programa.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]