La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit al programa Via Lliure de RAC 1 que quatre persones han perdut la visió d’un ull des de dilluns, molt probablement per l’impacte de bales de goma de la policia espanyola. ‘Mèdicament no ho podem corroborar, però és evident el que passa aquests dies’, ha dit la consellera sobre l’ús de pilotes de goma. ‘Catalunya havia fet un pas endavant amb el tema de les pilotes de goma i ara ens hem trobat una altra vegada havent de lamentar episodis com aquest’.

En total hi ha catorze hospitalitzats, entre ells un policia en estat un molt greu a l’Hospital de Sant Pau. Dels hospitalitzats, sis ho estan a l’Hospital de Sant Pau: un molt greu, tres greus per lesions oculars, un menys greu i un evoluciona favorablement. També hi ha un ferit greu a la Fundació Puigvert, traslladat des de Sant Pau, i dos a Vall d’Hebron, un greu i un lleu. Completen el balanç dos menys greus al Sagrat Cor, dos més al Trueta de Girona i un lleu a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. La consellera ha indicat que el ferit molt greu és un policia que ha passat de greu a molt greu. En total, hi ha tres agents de la policia espanyola hospitalitzats.

El balanç de persones ateses pel SEM és de 579. Una de les persones en un estat més greu és una noia que es troba ingressada amb un traumatisme cranioencefàlic. ‘S’ha d’aclarir què va passar amb la noia ferida de gravetat. Va arribar amb els seus mitjans propis, no va ser traslladada pel SEM. Diuen que millora i el seu estat podrà baixar de molt greu a greu’.

Pel que fa als afectats a l’ull, ha concretat que un d’ells és el jove de dilluns passat mentre que hi ha tres més ingressats a l’Hospital de Sant Pau. D’aquests, un estava a l’espera d’operació avui i Vergés ha confirmat que finalment també ha perdut la visió de l’ull.

[VÍDEO] Perd un ull un dels ferits per les pilotes de goma de la policia espanyola 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.