Quatre constructores adjudicatàries de les obres de l’AVE haurien subornat alts directius i tècnics de l’empresa Adif, segons un informe de la Guàrdia Civil, que ha pogut consultar El Periódico. La principal implicada és CorsanCorviam, però no només hi ha constructores, l’escàndol també esquitxa dues consultories d’enginyeria. Entre els suborns hi ha viatges de luxe, cotxes de gamma alta, reformes a domicilis i fins i tot pagament de multes.

L’informe ha estat elaborat agents després d’analitzar tot el material confiscat en els escorcolls fets el maig del 2014 i ara està en mans de la jutgessa de Barcelona Sílvia López Mejías, que investiga la presumpta malversació de fons públics i suborns en la construcció de la plataforma de l’AVE del tram La Sagrera-Nus de la Trinitat.

L’informe cita altres irregularitats en trams diferents de la línia d’alta velocitat, com ara Sant Andreu, el túnel de Sants-La Sagrera, unes obres a l’estació de Lleida, així com un sector del pas per Girona. A l’estat espanyol s’estan investigant fets similars en altres projectes de l’AVE.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]