El portaveu adjunt del grup parlamentari de JxCat, Eduard Pujol, ha dit que el PDECat s’equivoca tractant Junts per Catalunya com a una marca electoral. En una entrevista al Temps, Pujol ha explicat que són un projecte polític transversal, com ha insistit, més enllà del partit. Els darrers dies, alguns dels diputats han criticat el PDECat després que ha adoptat el projecte per a les eleccions municipals.

‘Ens equivoquem si el PDECat entén que això és una marca electoral i els independents ens equivocaríem si entenguéssim que el valor de l’espai és només el que nosaltres aportem’, ha reflexionat. Hi ha afegit que, amb vista a les eleccions municipals de l’any vinent, JxCat pot prendre formes diferents segons cada vila o ciutat.

Pujol també ha valorat positivament la predisposició del president espanyol, Pedro Sánchez, a dialogar bilateralment amb la Generalitat. ‘Sap que cal resoldre la situació injusta de presó per als qui no hi haurien de ser i que el poble de Catalunya té dret, i no hi renunciarà, de decidir políticament quina és la fórmula política que decideix d’assumir’, ha afirmat, en declaracions a la diada castellera d’avui a Valls (Alt Camp).

A l’entrevista, Pujol també parla d’una hipotètica negociació amb el govern espanyol. Reivindica que el referèndum pactat pot ser el punt de trobada i afirma que Sánchez ha d’entendre que més dos milions de catalans han desconnectat de l’estat espanyol.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb