El president a l’exili Carles Puigdemont visitarà la ciutat irlandesa de Derry el 5 de maig vinent per a parlar en un esdeveniment ‘en solidaritat amb la causa catalana i per a demanar que les penes de presó siguin anul·lades’, segons que ha informat el partit Pobal Roimh Bhrabús (‘El poble abans del benefici’).

Puigdemont ha estat convidat pel govern de la ciutat, la segona més gran del nord d’Irlanda. En l’escrit que han emès els regidors que han organitzat l’acte, Shaun Harkin i Eamonn McCann, exigeixen a les autoritats espanyoles ‘el final de la violència i la criminalització adreçades a la lluita pacífica del poble català per a assolir justícia’. També demanen a les autoritats europees que posin fi al seu ‘silenci i complicitat amb la violenta repressió del govern espanyol i la negació de drets democràtics’.

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb