El president de la Generalitat ha ofert una entrevista al director del Punt-Avui, Xevi Xirgo, que es publica en l’edició d’avui i que es podrà veure també al Punt-Avui TV. Puigdemont hi diu que repetir les eleccions no seria cap tragèdia i que en tot cas seria per culpa del govern espanyol, ‘que no ha acceptat el resultat del 21-D’. Tanmateix, afegeix que és una opció que ara mateix no vol ningú.

En aquesta mateixa línia, també diu que el jutge Llarena no pot decidir qui és el president de la Generalitat perquè això ho ha decidit el poble de Catalunya a les eleccions. ‘Exactament com queden la democràcia i l’estat de dret a Espanya si un jutge decideix, arbitràriament, quin dels diputats que té intactes els seus drets pot ser o no investit president? En quina mena de democràcia pensen que hem de viure’, es pregunta.

El president també demana que tots els partits independentistes actuin amb responsabilitat i unitat. Arran de les negociacions per la formació de govern, també ha enviat un missatge a la CUP. ‘Tots els actors polítics, també la CUP, han de fer el que han encarregat els ciutadans’, assegura.

En l’entrevista, Puigdemont també comenta l’actualitat. Fa referència, per exemple, al llibre recent publicat per Santi Vila o al paper del rei espanyol.

Així mateix, anuncia més accions judicials en defensa dels drets individuals i col·lectius. ‘L’actual onada de catalanofòbia –diu– no té cap limitació i no la podem deixar passar. Som un poble que mereix respecte. Tenim dret al nostre honor i a la nostra imatge. Es un fet que es cometen delictes d’odi contra els catalans.’

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]