Els eurodiputats de JxCat i ERC –Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí i Diana Riba– han demanat al president del Parlament Europeu, David Sassoli, que destini part del pressupost de la cambra a comprar material sanitari i finançar la investigació de la Covid-19. En una carta, han raonat que, tenint en compte que la cambra reduirà la seva activitat durant els pròxims mesos per l’emergència sanitària, una part dels recursos per a mantenir les oficines dels eurodiputats i la seva acció política s’haurien de destinar a la lluita contra el coronavirus.

En concret, demanen que es faciliti que s’avanci el pagament dels tres pròxims mesos de la partida dels 4.563 euros mensuals que els eurodiputats reben per a pagar el lloguer de les oficines dels assistents locals, transport, material tècnic i d’oficina, equip tecnològic, entre d’altres, i que es faciliti perquè destinin els diners a la compra de material sanitari. També demanen que tots els grups polítics destinin la part proporcional dels pròxims mesos per a organitzar conferències a la lluita contra el coronavirus, ja que tampoc no es podran fer aquest tipus d’esdeveniments. A més, com que no hi ha prevista activitat parlamentària durant els mesos d’abril, maig i junt, demanen una auditoria que detalli quins recursos s’estalviaran a causa del tancament de la cambra i es destinin a la investigació científica i material sanitari.

A banda, Puigdemont, Comín, Ponsatí i Riba demanen que les institucions europees activin els fons europeus i apliquin les polítiques públiques necessàries per tal de superar la crisi pel coronavirus.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb