El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat avui que es crearà una taula permanent del tèxtil al País Valencià i ha demanat suport al govern espanyol per a la internacionalització d’aquest sector.

Puig ha donat la notícia durant la seva visita a les seixanta-sis empreses valencianes presents a la Fira del Tèxtil de Frankfurt, i ha explicat que l’objectiu de la taula serà la de ‘generar un espai de diàleg permanent entre la Generalitat i el sector tèxtil’ i mantenir una cooperació com s’ha fet amb la taula de la ceràmica.

En aquesta taula participaran les conselleries afectades directament, com la d’economia, però també altres com la de medi ambient i la d’infraestructures, així com tots els organismes de la Generalitat que en un moment determinat estiguin presents en la mateixa agenda de reunió.

En els últims anys la Generalitat ha ajudat les empreses del tèxtil amb prop de trenta-cinc milions d’euros, però Puig ha considerat que han d’anar més enllà i aconseguir més fons europeus. També ha destacat que les empreses valencianes d’aquest sector han fet un salt cap endavant enorme, en digitalització, robotització, l’estampació electrònica i digital.

València serà la Capital Mundial del Disseny el 2022

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb