Si fa poc la comissió de Foment del congrés espanyol va refusar una proposició no de llei per Compromís en què s’exigia el traspàs de Rodalia a la Generalitat, avui el president Ximo Puig també ha defensat aquest traspàs, però remarcant que ha d’anar acompanyat del finançament corresponent. Puig veu ‘normal, lògic i raonable’ que la gestió dels trens de rodalia es traspassi a les autonomies amb una transferència econòmica ‘adequada’, després d’una ‘actualització real’ del servei, que considera ‘manifestament millorable’. Abans del traspàs, ha reiterat, s’han d’acabar les obres i renovar els equipaments.

També ha dit que era molt important de renovar els trens de la línia entre València i Castelló, en la qual RENFE adquirirà 31 nous vehicles, perquè hi ha un material molt envellit. La Generalitat negocia un acord amb el Ministeri de Foment espanyol sobre els trens de rodalia, ha recordat Puig, perquè és una qüestió prioritària que històricament ha estat abandonada a tot l’estat espanyol.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb