Botànic

El País Valencià va batre el rècord de turistes el 2019, amb 29,6 milions de visitants. El president de la Generalitat, Ximo Puig, vol aprofitar-ho per reactivar l’economia. Puig ha presentat el pla estratègic de turisme del País Valencià 2020-2015 i ha explicat que comença un procés participatiu i obert per a treballar la cooperació i l’acció col·laborativa entre tots els agents i entre totes les destinacions del sector turístic. Avui s’ha reunit amb el secretari de Turisme, Francesc Colomer, el director general de Turisme, Herick Campos, amb representants d’ajuntaments, cambres de comerç, universitats i associacions empresarials del sector.

El president ha informat que el pla estratègic s’aprovaria abans de l’estiu, després del procés de discussió que ara comença, on es convoca tots els actors a participar-hi: de professionals, empreses privades i patronals fins a universitats i sindicats. Del seu punt de vista és un bon moment per a planificar els cinc anys vinents, perquè el turisme ha aportat 13.400 milions d’euros durant el 2019, dels quals 9.600 van procedir del turisme internacional, que ja aporta gairebé 10 milions de visitants, un 68% més que el 2014.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb