El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha mostrat convençut que és possible reformar el sistema de finançament del País Valencià abans que acabi l’any. El president s’ha reunit avui a Madrid amb el ministre d’Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, la qual ha valorat com a positiva.

Montoro s’ha compromès amb la reforma del finançament. De fet, la Conferència de Presidents que es va fer al gener ja va acordar de canviar el sistema abans de 2018. Així mateix, el ministre espanyol ha promès a Puig que convocarà immediatament la comissió político-tècnica del Consell de Política Fiscal i Financera per a fer una proposta del nou model.

Segons Puig, el nou sistema de finançament ha de preservar la singularitat entre territoris i, alhora, defensar la igualtat entre els ciutadans. El president ha criticat novament que el sistema actual provoca una ‘asimetria profunda’ que afecten negativament les polítiques socials de les comunitats.

A més, ha descartat qualsevol acord bilateral entre el govern espanyol i una comunitat autònoma que s’assembli al sistema del País Basc, ja que això genera una falta d’equitat entre els ciutadans d’altres territoris.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]