guia genere

Publicacions URV i la Xarxa Vives d’Universitats han publicat la primera guia dirigida específicament al professorat universitari per incorporar la perspectiva de gènere en les assignatures.

Segons informa la Universitat Rovira i Vrgili (URV), el manual presenta onze guies específiques de diferents àmbits de coneixement i és el primer dedicat a aquest fi que es publica a l’estat espanyol.

Cada guia inclou una sèrie de pautes per promoure la igualtat i la diversitat mitjançant recomanacions, exemples; el llenguatge utilitzat i les fonts seleccionades, entre d’altres.

Aquestes pautes abracen Ciències de la Computació; Dret i Criminologia; Educació i Pedagogia; Filologia i Lingüística; Filosofia; Física; Història i Història de l’art. També les disciplines de Medicina; Psicologia, Sociologia, Economia i Ciència Política.

Aquesta col·lecció és fruit del pla de treball 2016-2018 del Grup de Treball en Igualtat de Gènere de la Xarxa Vives, en el que ha participat l’Observatori de la Igualtat de la URV.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb