Baldoví

El debat sobre la supressió de les diputacions fa setmanes que sacseja València, sobretot entre socialistes i Compromís. Ara s’ha traslladat a Madrid. La comissió de política territorial i funció pública del congrés espanyol ha refusat la proposició no de llei de Compromís per a eliminar les diputacions. La proposta ha rebut el suport de Podem, Ciutadans i ERC, i pretenia reformar la llei de bases de règim local perquè cada territori pogués decidir l’organització territorial pròpia.

El portaveu de Compromís, Joan Baldoví, ha dit: ‘Les diputacions són part d’un model obsolet creat el segle XIX, construïdes i triades amb criteris poc clars i propicien la corrupció; és un model que no té en compte les relacions entre els pobles i els ciutadans.’ Amb aquest rebuig, segons Baldoví, ‘el PP i el PSOE han refusat el foment de les comarques i l’ajut a les mancomunitats i han fet costat a un model fosc que ha afavorit les xarxes clientelistes i corruptes que tots coneixem’.

La vice-presidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, també ha defensat la supressió: ‘l’eliminació de les diputacions suposa un un model de gestió més pròxim als municipis i en prioritzen les necessitats, perquè reparteixen els recursos i serveis entre els municipis, les mancomunitats i la Generalitat.’

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb