El PSOE presentarà al congrés espanyol una proposició no de llei per declarar nul el judici contra l’ex-president de la Generalitat Lluís Companys, així com d’altres sentències dictades pels tribunals de la dictadura franquista. Aquest és un dels punts que les permanents de les executives dels dos partits han acordat aquest divendres en el marc de la reunió que han celebrat a Barcelona.

Els socialistes asseguren que les sentències dels tribunals franquistes són il·legítimes, radicalment nul·les e injustes i careixen absolutament d’eficàcia i validesa.

Es dóna el cas que el març d’enguany tant el PSC com el PSOE van votar contra una proposició no de llei d’ERC al congrés espanyol que demanava precisament anul·lar la sentència contra Companys i altres víctimes del franquisme. Ara, els socialistes rectifiquen i ho presenten com una concessió a Catalunya per a evitar el referèndum de l’1 d’octubre.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]