Foto dels diputats que van participar en el dejuni d'ahir

La campanya Prou Ostatges ha convocat per avui l’inici d’un dejuni col·lectiu encadenat” en solidaritat amb els presos en vaga de fam que començarà avui a l’edifici històric del dipòsit d’aigües del Rel Martí de Barcelona i que està previst que s’allargui fins el 20 de desembre. En un comunicat, l’organització ha explicat que l’acció arrencarà a les 19h amb una xerrada de l’activista mallorquí Jaume Sastre que va liderar una protesta sense menjar de 41 dies. El ‘Dejuni de Sarrià’ preveu reunir una desena de persones que ‘facin vida’ i deixin de menjar i que cada jornada a les 19h es faci el relleu amb altres individus. També s’impulsaran activitats lúdiques i coincidirà amb un altre dejuni que arrencarà diumenge a Montserrat fins el dia de Sant Esteve.

Segons han explicat en el comunicat, el dejuni es farà en relleus d’un mínim de dos dies i un màxim de set, per part de persones d’entre 18 i 75 anys, que passaran una supervisió mèdica prèvia i tindran seguiment assistencial. L’acció pretén denunciar la situació que ‘pateixen’ els presos i donar suport a la vaga de fam que han emprès Jordi Turull, Jordi Sànchez, Quim Forn Josep i Rull davant del ‘blocatge’ dels seus recurs d’empara per part del Tribunal Constitucional.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb