El Departament de Drets Socials ha obert un procés participatiu per elaborar un protocol d’abordatge de les violències masclistes des de l’atenció primària dels serveis socials. Aquests, acostumen a ser una porta d’entrada per a les dones que es troben en aquesta situació i tenen la capacitat d’oferir serveis i recursos especialitzats. En aquest sentit, la Generalitat ha explicat que és necessari un document de funcions i competències pròpies.

El procés estarà obert del 21 de juliol al 12 de setembre i pretén recollir les aportacions de tota la ciutadania, especialment de les professionals i usuàries de les àrees bàsiques de serveis socials i de les entitats del tercer sector que hi treballen conjuntament.

L’objectiu del protocol és millorar i definir els límits de la seva intervenció, avaluar-la i adaptar-la a les necessitats de les usuàries. Alhora, vol millorar la coordinació amb els serveis que intervenen amb les dones i nenes que han patit violència masclista. 

El conjunt d’aportacions es debatran en sessions presencials fins al 20 d’octubre a través de sis grups de reflexió de vint-i-cinc persones cadascun: dos de professionals, dos d’usuàries, un d’entitats i un de mixt. D’aquí sortirà una diagnosi de les dificultats i potencialitats en l’abordatge de les violències i els resultats s’inclouran al protocol. A més a més, a partir del mes de setembre la Direcció General de Serveis Socials n’oferirà una supervisió especialitzada. 

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.