Milers de pensionistes s’han concentrat arreu del territori per a protestar contra la pujada del 0,25% de les pensions per part del govern espanyol, el que representa el mínim legal previst. Aquesta pujada equival a un increment mensual d’1,64 euros en el cas de les pensions de viudetat i de 2,4 euros a la resta. El 60% de pensionistes perceben una quantitat per sota dels mil euros mensuals. Dins d’aquest grup, un 15% dels jubilats cobren, com a màxim 500 euros. Sindicats com CCOO o UGT han secundat les mobilitzacions.

La protesta s’ha reproduït a localitats com València, Ontinyent, Palma, Lleida o Girona. A Barcelona un gran grup va omplir la plaça de Catalunya, on hi havia la convocatòria oficial, i posteriorment uns quants manifestants van seguir la protesta de manera espontània cap a plaça de Sant Jaume.

Aquesta protesta forma part d’una sèrie de reivindicacions en defensa de la pujada de les pensions, que prepara dues manifestacions més al Principat: el 6 i el 15 de març.

Ontinyent

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]