Protecció Civil ha alertat que poden arribar a caure fins a 150 litres per metre quadrat, sobretot al litoral i el pre-litoral del centre i el nord del Principat. Localment, les tempestes podran ser molt intenses i passar de quaranta litres per metre quadrat en mitja hora, com ara les que hi ha hagut aquest matí al Barcelonès.

A la imatge es poden observar les precipitacions acompanyades de descàrregues elèctriques que avancen de mar cap a terra.

Protecció Civil recomana d’extremar les precaucions a l’entorn de rius i rieres, com també evitar de passar per zones inundables. També indica que a les zones urbanes hi pot haver inundacions a carrers i acumulacions d’aigües en baixos, garatges i soterranis. En vista de tot això, s’ha activat la fase d’alerta del pla Inuncat per les precipitacions previstes durant el vespre i fins demà de matí.

A banda el litoral i el pre-litoral, també pot ploure sense tanta intensitat a les comarques d’interior.

Protecció Civil aconsella de no romandre a prop de lleres, rius i guals i d’evitar de travessar rieres i torrents a les zones afectades, on pot créixer de sobre el cabal. Si les tempestes van acompanyades de llamps i trons, també s’aconsella de no situar-se sota els arbres ni torres elèctriques. Protecció Civil també diu que cal extremar les precaucions al volant demà al matí, moment en què la pluja coincidirà amb la mobilitat pròpia d’un matí laborable i podria haver-hi incidències en la circulació.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb