Prop de cent mil persones s’han manifestat aquesta tarda a Bilbao en favor d’una solució per la situació dels presos bascos. La marxa ha estat encapçalada per familiars dels presos i per furgonetes amb les quals s’han de desplaçar cada cap setmana per a visitar-los.

Entre els polítics presents en la mobilització hi havia representants d’EH Bildu com Maddalen Iriarte o Arnaldo Otegi, el  secretari general de Podemos Euskadi, Nagua Alba, el diputat de ERC Joan Tardà o David Fernàndez. També eren presents familiars de presos catalans. En els parlaments finals hi ha hagut un moment en que s’ha llegit un text en català expressant la solidaritat amb els presos polítics del nostre país.

La manifestació ha estat marcada per l’anunci fet avui mateix pel govern francès en el sentit que començarà a acostar els presos al País Basc, en el que podria ser un primer pas cap al seu alliberament.

En aquest mapa del diari Berria es pot veure la distància que han de recórrer els familiar per a visitar a cada pres basc.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]