Portugal s’ha compromès a treure Andorra de la seva llista negra de paradisos fiscals. El cap de govern, Antoni Martí, va reunir-se ahir amb el primer ministre portuguès, António Costa, durant la visita oficial de Portugal al Principat.

Costa va reconèixer els ‘importants esforços’ d’Andorra en matèria econòmica i fiscal, segons que va explicar el govern en un comunicat. Així mateix, va celebrar el bon funcionament de l’intercanvi d’informació i va destacar el conveni signat l’any passat per a evitar la doble imposició i prevenir l’evasió fiscal. Andorra no va ser inclosa a la revisió de la llista de paradisos fiscals de la Unió Europea publicada el setembre passat.

També s’ha acordat la signatura d’un protocol perquè ambdós països reconeguin l’ús dels certificats electrònics, fet que facilitaria els tràmits als ciutadans andorrans residents a Portugal, i a la inversa. Martí també ha agraït a Costa el suport en el procés d’integració d’Andorra a la UE.

Martí va informar el primer ministre portuguès que Andorra començarà el procediment per a esdevenir observador associat a la Comunitat de Països de Llengua Portuguesa, una organització internacional que té com a objectius la concertació político-diplomàtica entre els seus estats membres en matèria de relacions internacionals.

A més, els dirigents van parlar de noves vies de col·laboració entre ambdós països i van decidir de treballar en un conveni de cooperació en els àmbits educatiu, cultural, lingüístic, turístic i de joventut que podria signar-se en la visita oficial que faci Martí a Portugal.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]